Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!

Gefascineerd door billen en yoga broeken

Persoonlijk, yoga kleding, yoga feitenStrech.nlComment

De dag dat ik mijn yogamatje opstapte kan ik mij nog goed herinneren. Onwennig stond ik in mijn joggingbroek op de mat. De broek flatteerde niet en mijn yogadocent kon mij niet corrigeren omdat mijn benen verstopt waren in mijn grote logge broek. Als ik erop terug kijk verbaast het mij dat het zo lang heeft geduurd voordat ik mijn eerste echte yogabroek aanschafte.

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more.

 

Tijdens de yogales is het enige wat ik wil mijn broek uitrekken

Ik doe nu al jarenlang aan yoga en mijn yogakleding neem ik nog steeds niet voor lief. Als ik een nieuwe collectie yogapants in de shop zie, ren ik er gretig op af om een nieuw exemplaar te kopen. Net als vele andere yogi’s, zoek ik nog steeds naar de perfecte yogabroek. Niet een broek die afzakt waardoor je tijdens de les meer met het optrekken van je broek bezig bent dan met de houdingen. En al helemaal niet een yoga legging die knelt waardoor je tijdens je practice alleen maar aan het uitrekken van je legging kunt denken.

Ik ga vijf keer per week naar yoga en ja ik geef toe; yogakleding is voor mij net zo belangrijk en misschien zelfs wel belangrijker dan mijn ‘gewone’ kleding. Ik ben gefascineerd door yogapants. Soms merk ik dat ik tijdens de les alleen de billen, designs, yoga Brands en broeken van de yogi’s die voor mij staan bestudeer in plaats van mijn dijen te voelen branden in de akward pose.

Ik wil net zo hip zijn als de yogadocent

Billen, buiken, benen, ik droomde ervan. Dit moest stoppen. Ik besloot mijn gedachten op papier te zetten in de hoop mijn hoofd even op pauzestand te zetten.

Tegelijkertijd geeft deze fascinatie mij een dubbel gevoel….Yoga gaat toch helemaal niet over wat je aan hebt? Waarom ben ik zo bezig met hoe ik eruit zie tijdens een yogales. Komt het door de commercialisering van yoga? Of de hippe kleding en de mooie sieraden van yogadocenten die voor mij staan. Dat wil ik ook denk ik dan. Ik wil meer en meer  … Maar ik wil eigenlijk vooral ‘niets’ willen. Ik vraag mij af of ik de enige ben met dit soort innerlijke conflicten?

 ‘Op zoek naar de perfecte yogabroek!’

Al het gemijmer over de perfecte broek heeft geresulteerd in deze blog over yogabroeken. Ik vertel je waar mijn obsessie voor yoga leggings vandaan komt en wat voor absurde dingen ik ben tegengekomen tijdens mijn zoektocht naar de perfecte yogabroek. Daarnaast komen er interviews met yogadocenten en designers en hun visie op de perfecte broek. Ook zal ik je een kijkje geven in de Yoga industrie.

Wist je bijvoorbeeld dat 45% van de yogi’s meer dan $75.000 per jaar verdient. Het is dus goed mogelijk dat je een keer naast een advocaat, dokter of rechter op de mat staat.

Ook worden vragen onderzocht als: ‘Wat is de Perfecte yogi broek, wie is nou DE yogi en wie zit er achter de commercialisering van yoga? Over deze topics en meer zal ik de komende weken posten.

Houd je ook zo van yoga en herken je mijn struggles en dilemma’s? Of vind je het gewoon leuk om mij te volgen op mijn zoektocht naar de ideale yogapants. Volg mij dan door je aan te melden voor mijn nieuwsbrief.  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een tip voor een super lekker en gezond ontbijt!