Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!

Yogabroek Manduka Elemental Capri review

Menu overzicht Yogabroeken review

Pagina 1: Introductie
Pagina 2: Manduka Flux Legging
Pagina 3: Manduka Elemental Capri
Pagina 4: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging
Pagina 5: Eindoordeel

Deze pagina gaat over de Manduka elemental Capri legging het tweede deel van mijn review. In deel 1 heb ik de de Fluxlegging van Manduka besproken en in deel 3 test ik de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging.

Eyecandy: 
Mijn vriend vond de Elemental Yoga Capri uit de kledinglijn van Manduka de mooiste broek van de drie yogabroeken, door het strakke design en de leuke accenten. Mijn billen komen door het ontwerp en materiaal hier goed in uit zei hij….. Het is voor een basic zwarte yogabroek een heel mooi ontwerp en daarom geef ik de broek een 4. (Ik ben streng met de becijfering van het ontwerp, dus dit is een hoge score) 
Eyecandy: HOT
score: 4

Zweetproof
Ik heb de yogakledij getest op Bali. Het is hier lekker warm kan je wel zeggen. Als je actief bent zweet je snel en veel. Ik heb een wandeling in de Manduka Elemental Capri broek gemaakt en in de zon wat yogaoefeningen gedaan. Er was geen enkele zweetplek te zien. Ook voelde de broek niet klam aan en ademde het goed. Deze broek heeft een speciale achterpaneel met zweet zone op de onderrug en andere plekken waar je normaal het meest zweet. Ook bij de knieholten zijn er speciale passtukken gemaakt, hierdoor blijf je koel en comfortabel tijdens meer intensievere yoga lessen. 
score: 5

Draagcomfort
Stof
De yogabroek zit heel comfortabel. Lekker op je lijf en het voelt stevig aan. Als je wandelt of als je er yogahoudingen in doet, verschuift de broek niet. Alles blijft goed op z’n plek zitten.

Model
Het model zit heel comfortabel, nadat ik de broek had aangetrokken wilde ik het eigenlijk niet meer uitrekken. Het voelde als een tweede huid. In tegenstelling tot bij het zusje van Manduka: "de Manduka Flux Legging" had ik bij de Elemental Capri broek geen last van love handles en zat de broek ook niet te strak op mijn buik. En dit ondanks dat de yogalegging ook net iets hoger zit dan de meeste broeken die ik heb.
score: 4

Eco vriendelijk
Dit is wat Manduka hierover op de website schrijft: "All our apparel is designed to support both your practice and the planet. We’ve made mindful choices about the fibers we use, how we dye them and the processes by which they all come together. We use fabrics either made from recycled polyester, organic cotton and plant-based material because they are kinder to the earth and comforting to your body.”
Omdat er op de website niet staat onder wat voor omstandigheden ze worden geproduceerd heb ik Manduka geen 5 maar 4 sterren gegeven.
Ecovriendelijk: YES  
score: 4 sterren

manduka-capri-land3 (1).jpg

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor hatha yoga, acroyoga, vinyasa yoga, power/rocket yoga, ashtanga yoga etc. Kortom vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet.

Minder geschikt: ik vind de broek minder geschikt tot niet geschikt voor Hot Yoga en Bikram yoga. Ik heb jarenlang aan Bikram yoga gedaan. Je ziet bijna nooit iemand met een lange broek of capri broek in de les. Tijdens een Hot yoga of Bikram les zweet je enorm. Na 20 minuten ben je zeiknat en zweet je over heel je lichaam. Als je een lange broek aan hebt, plakt dat aan je lichaam en dat leidt af. Ik raad het af om lange broeken te dragen tijdens een Hot yoga of Bikram yoga les. Noot: Manduka heeft in deze serie lijn ook een korte short die meer geschikt zou zijn voor Hot Yoga.

Kwaliteit
De kwaliteit van de stof lijkt hoog. Het is gemaakt van een vierzijdig rekkende stof. Ik vind de stof van de broek sterk aanvoelen en het rekt goed mee. De naden zijn super sterk gestikt, zoals je op de foto kunt zien.
score: 5

Prijs/ (kwaliteit)
De broek kost 82 euro. Dat lijkt nogal aan de prijzige kant, maar ik denk dat de broek jarenlang mee zal gaan. Als je extra geld over hebt voor kwaliteit, zou ik deze capri yoga broek zeker aanbevelen. Persoonlijk vind ik het een goede investering.
score: 4

Resume Manduka Elemental Capri
Voor een basic zwarte yogabroek is de Manduka elemental Capri erg mooi en strak ontworpen. Mijn vriend vind mij er cool en sexy uit zien in de broek. De broek is gemaakt om in te zweten en heeft zelfs speciale panelen met zweetzones ingebouwd bij de knieholtes en op de onderrug. De yogabroek zit heel comfortabel en blijft goed op z’n plaats zitten. De kwaliteit van het materiaal voelt erg goed. Ik vind de broek geschikt voor bijna alle yogastijlen. Ondanks dat het zweet proof is, zou ik er niet mee naar Hot of Bikram yoga gaan omdat daar een kort broekje veel fijnere yogakledij voor is.De broek lijkt prijzig maar ik denk dat de broek jarenlang mee zal gaan en dat de prijs rechtvaardigt.

Vind je de yogabroeken van Manduka mooi? Hier vind je nog meer yogakleding en producten, zoals duurzame sterke yogamatten en andere props.

Criterium Score
Eyecandy: HOT 4 Sterren
Zweetproof: YES 5 Sterren
Draagcomfort 4 Sterren
Ecovriendelijk 4 Sterren
Kwaliteit 5 Sterren
Prijs/kwaliteit 4 Sterren
EINDSCORE 4,3 Sterren