Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!

De Manduka Flux Legging

Menu overzicht Yogabroeken review

Pagina 1: Introductie
Pagina 2: Manduka Flux Legging
Pagina 3: Manduka Elemental Capri
Pagina 4: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging
Pagina 5: Eindoordeel

Nieuwsgierig naar de Flux legging van Manduka? Dit is het eerste deel van mijn review en hier kun je mijn testresultaten lezen. In deel 2 bespreek ik de Manduka elemental Capri en in deel drie wordt de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging besproken.

Eyecandy or not?
In deze broek zie je er elegant en classy uit door de mooie strikken die je om je kuiten heen kunt wikkelen. Mijn vriend vond het een errrrug leuke broek. Hij vond de lintjes daarbeneden zelfs “sexy’. Het materiaal zit lekker strak om mijn lijf en dat beviel hem goed. 
Eyecandy: HOT
score: 4 sterren

 

Zweetproof
Ik zit op Bali, hier is het warm en zweet je snel. Ik heb een wandeling in de yogabroek gemaakt en in de zon wat yogaoefeningen gedemonstreerd. Er was geen enkele zweetplek te zien. Ook voelde de broek niet klam aan en ademde het goed.
Zweetproof: YES
score: 5 sterren

Draagcomfort
Stof
Het materiaal is gemaakt van een vierzijdige stretch stof en zit daardoor heel comfortabel. Het zit lekker op je lijf en het voelt stevig aan. Als je wandelt of als je er yogaoefeningen in doet, verschuift de broek niet. Alles blijft goed op z’n plaats zitten. Je hoeft je broek dus niet omhoog te sjorren tijdens je practice.

Ontwerp
Met “het hoog op de buik ontwerp” van de Manduka Flux Legging heb ik zelf wel wat moeite. De broeken zijn eigenlijk net iets hoger dan de meeste broeken die in mijn kast liggen. Ze zitten niet op je heupbotten maar net onder de navel. Dit gaf mij bij de Manduka Flux Legging een wat beklemmend gevoel op mijn buik. Je bent je er constant van bewust dat de legging tegen je buik aandrukt, terwijl ik geen ‘buikje’ heb. 

Mijn schoonmoeder gaf aan dat juist als je een buikje hebt, het lekker is als je buik strak wordt gehouden/ bij elkaar wordt gehouden door je broek. Dus misschien vinden andere personen deze broek juist wel fijn zitten op hun buik.
Daarnaast is de Flux legging van Manduka naar mijn oordeel iets te strak uitgesneden op de heup, waardoor ik een klein beetje een rollade gevoel krijg. Mini ‘love handletjes’ piepen uit de broek waardoor ik de broek alleen met een lange top zou aantrekken.
Bij de de Elemental Capri broek van Manduka heb ik hier helemaal geen last van en het gevoel op de buik is niet drukkend. Deze broek vind ik wel fijn zitten op de buik. 
score: 3 sterren

Eco vriendelijk
Als ik Manduka mag geloven zijn ze milieuvriendelijk. Dit is wat ik op hun site vond. 
‘All our apparel is designed to support both your practice and the planet. We’ve made mindful choices about the fibers we use, how we dye them and the processes by which they all come together. We use fabrics either made from recycled polyester, organic cotton and plant-based material because they are kinder to the earth and comforting to your body.”

Omdat er op de website niet staat onder wat voor omstandigheden er wordt geproduceerd, heb ik Manduka geen 5 maar 4 sterren gegeven.
Ecovriendelijk: YES  
score: 4 sterren

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor hatha yoga, vinyasa yoga, power/rocket yoga, ashtanga yoga en acroyoga. Vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet.

Minder geschikt: Yin Yoga en Restorative yoga
De broek zit minder comfortabel op de buik en tijdens dit soort typen yoga wil je een comfortabele broek aanhebben.

Niet geschikt: Hot Yoga en Bikram yoga.  
De wikkels van de broek zullen nat worden en gaan lekken als je veel zweet en ik vind het zelf nooit lekker om lange broeken aan te hebben tijdens Hot Yoga. Dat plakt aan je lichaam en leidt af.

Kwaliteit
De kwaliteit van de stof lijkt hoog. Het is gemaakt van een vierzijdig rekkende stof. Ik vind het materiaal van de broek sterk aanvoelen en het rekt goed mee. De naden zijn super sterk gestikt, zoals je op de foto’s kunt zien.
score: 5 sterren


Prijs/ (kwaliteit)
De broek kost 94 euro. Dat vind ik zelf iets aan de prijzige kant, vooral omdat ik de broek niet ultiem comfortabel vind zitten. Ik denk wel dat gezien de kwaliteit en wijze waarop de broek is gefabriceerd, de broek jarenlang mee zal gaan, dus dat je lange tijd geen nieuwe broek hoeft aan te schaffen. Als je extra geld over hebt voor kwaliteit, zou ik deze yoga broek zeker aanbevelen.
Score: 3 sterren

Resume Manduka Flux Legging

In deze broek zie je er elegant en classy uit door de wikkelbanden die je om je kuiten heen kunt draperen. De broek ademt goed en na wat favoriete yogahoudingen te hebben uitgevoerd, was er geen zweetplek te zien. De broek zat bij mij ietwat strak op de buik dat vond ik minder fijn aan het model. De legging vind ik heel geschikt voor bijna alle vormen actieve yoga. Je kunt er lekker en vrij in bewegen. Ook hoef je niet bang te zijn voor gaten want de kwaliteit van de broek is hoog door de extra gestikte naden en de sterke stof. 

Vind je de producten van Manduka mooi? Hier vind je nog meer producten, zoals duurzame sterke yogamatten en andere props.
 

Criterium Score
Eyecandy: HOT 4 Sterren
Zweetproof: YES 5 Sterren
Draagcomfort 3 Sterren
Ecovriendelijk 4 Sterren
Kwaliteit 5 Sterren
Prijs/kwaliteit 3 Sterren
EINDSCORE 4 Sterren