Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!


Ik ben Djina en gek op yogabroeken en yogakleding!


Geen zorgen! Dit is niet weer zo’n blog die je gaat vertellen waarom raw food goed is voor je shakra en het eten van minder zout halal is voor je derde oog. Ook voor de mantra-van-de-dag en tips over het aanspannen van je ‘mula bandha’ moet je niet hier zijn. Nee! Deze blog ga ik voornamelijk wijden aan mijn andere liefde, romantiek, zaligheid en obsessie. Namelijk … de YOGA BROEK!

Al meer dan 10 jaar sta ik elke week trouw op de mat. Geen dag gaat voorbij zonder dat ik aan yoga denk en niets vind ik zo lekker als achterover in een backbend te hangen. Mijn perfecte dag bestaat uit gezond eten, een lekker yogalesje... in de perfecte yogabroek! 

Vind je een yogalegging waarin je een heel yogalesje kan doorstaan zonder één keer aan je broek te hoeven frunniken ook niet een zegen? Een broek die zo fijn zit als je eigen huid. Een broek die één wordt met je lichaam en geest. Een broek waarin je als een tijger een down-ward-dog en cobra doet. Op de perfect zittende yoga broek ben ik verliefd en loop ik het liefst de hele dag rond.

Tegelijkertijd geeft deze fascinatie mij een dubbel gevoel….Yoga gaat toch helemaal niet over wat je aan hebt of hoe je eruit ziet. Ik sta toch juist op de yoga mat om mij te ontdoen van al deze aardse gevoelens. Ik sta 5x per week op de mat en 5x per week check ik de billen, designs, yoga Brands en broeken van de meiden die voor mij staan te zweten. Dat is toch niet de bedoeling? En al helemaal niet spiritueel. Ik vraag mij af of ik de enige ben? Zijn er meerdere yogi’s met dit soort innerlijke conflicten?

In deze blog neem ik je mee: ‘Op zoek naar de perfecte yogabroek!’

Ik vertel je waar mijn obsessie voor yogabroeken vandaan komt en wat voor absurde dingen ik ben tegen gekomen tijdens mijn zoektocht naar de perfecte yoga legging. Daarnaast komen er interviews met yogadocenten en designers en hun visie op de perfecte yogabroek. Ook zal ik je een kijkje geven in de Yoga industrie. Wist je bijvoorbeeld dat de term ‘yoga pants’ na de term ‘yoga’ het meest gezochte woord is, als je over yoga googled? Wist je dat de yoga industrie een miljarden business is en jaarlijks met 20% groeit? Ook onderzoek ik vragen als: 'wie is nou DE yogi?' Over deze topics en meer zal ik de komende weken posten.

Wil je weten waar deze obsessie en zoektocht naar toe leidt? Volg mijn verhaal op deze blog en meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van elke nieuwe blog.

Namaste