Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!

Yoga broek Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Menu overzicht Yogabroeken review

Pagina 1: Introductie
Pagina 2: Manduka Flux Legging
Pagina 3: Manduka Elemental Capri
Pagina 4: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging
Pagina 5: Eindoordeel

Het laatste deel van de review gaat over de Urban Goddess Shaktified Yoga legging. In deel 1 heb ik de Flux legging van Manduka besproken en over de Manduka elemental Capri legging shoot-out lees je meer in deel 2. 

Eyecandy or not
Het Punjabi model is leuk en hip maar mijn vriend vond de broek minder mooi zitten omdat het te lange pijpen heeft. Maar let wel: ik ben niet de langste met mijn 1:60 meter dus bij een doorsnee Nederlander zal de yogabroek beter passen. Daarnaast vond hij mijn billen wel mooi geaccentueerd worden door het gerimpelde detail op de achterkant van de omslagband. 
eyecandy: medium HOT
score: 3


Zweetproof
Ik heb de yoga broek getest op Bali. Het is hier lekker warm kun je wel zeggen. Na 5 minuten zag ik de eerste zweetplekken op de legging verschijnen. Na de broek 20 minuten in de zon te hebben gedroogd verdwenen de plekken. Gelukkig bleven er geen waterrimpels op de broek achter.
Zweetproof: Nee
score: 2,5

Draagcomfort
De broek is zoals ik al eerder vermeldde, gemaakt van een heerlijk zachte stof. Het zit dus heel lekker. Het knelt nergens. Een nadeel vind ik - voor mijn lengte – de lengte van de omslagband en pijpen van de broek. Voordat de yogabroek goed zat, was ik wel een tijdje aan het stoeien met de band en het schikken van de pijpen. Urban Goddess schrijft hier het volgende over: “De legging is ook extra lang, voor een leuk en hip Punjabi effect en past dus voor iedereen, ongeacht je lengte.” Het is waar dat de broek kortere mensen past, maar of het echt mooi en handig is, is een tweede. De broek is wel erg geschikt voor zwangere yogi’s door de lange omslagband. 
score: 4
 


Eco vriendelijk
Urban Goddess heeft op haar website een heel stuk staan over de productie. Hierin wordt onder meer aangegeven dat ze gebruik maken van GOTS gecertificeerde stoffen. Dit keurmerk garandeert dat de stoffen zijn geproduceerd zonder gevaar voor mensen en dat er dus sprake is van goede werkomstandigheden voor de werknemers en dat er absoluut geen sprake is van kinderarbeid. Daarnaast betekent de GOTS ook dat tijdens de productie van de stoffen goed wordt omgegaan met zaken als afval, vervuiling en energieverbruik. 
Urban Goddess geeft aan dat er wel een uitzondering is op technische items die een iets hoger percentage elastische stof nodig hebben maar dat dat altijd goed aangegeven is.
Ecovriendelijk: YES  
Score: 5

Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt? 
De broek is perfect voor lichtere vormen van hatha yoga, gentle vinyasa yoga, Yin Yoga, restorative yoga en bijvoorbeeld meditatie of pranayama. De stof is zacht en warm en houdt je temperatuur op peil als je niet heel intensief beweegt. Daarnaast is de Shaktified yoga legging met haar brede omslagband erg geschikt voor zwangere vrouwen dus voor prenatal yoga/zwangerschapsyoga.

Minder geschikt: vormen van yoga waarbij je lekker actief bent, veel beweegt en zweet. Aangezien de broek niet zweet proof is, zal je veel zweetplekken zien.

Niet geschikt: Hot Yoga en Bikram yoga. 
De broek zal zwaar en heel nat worden.Kwaliteit
De broek is niet meervoudig gestikt en als je de naden een klein beetje uit elkaar trekt, zie je dat dit makkelijk meegeeft, dit voelt niet solide aan. Daarnaast is de kwaliteit van dit soort zachte stoffen helaas niet altijd even duurzaam. Mijn ervaring is dat dit soort broeken snel gaten bij de kruis kunnen vertonen als je aan acroyoga en andere intensievere yogavormen doet. De legging scoort daarom niet zo hoog op kwaliteit als Manduka, maar de kwaliteit is zeker niet slecht.
score: 3
 


Prijs/ (kwaliteit)
Urban Goddess is heel bewust bezig met de duurzame productie van hun yogakleding, de broek ziet er mooi uit, het materiaal voelt heerlijk aan en zit comfortabel. De prijs van 54,95 euro vind ik daarom een degelijke prijs.
score: 4

Resume Urban Goddess Shaktified Yoga Legging

Het Punjabi model is leuk en hippe yogamode maar net iets te lang voor de wat kortere yogi’s. De broek bleek niet heel zweetproof dus ik vind het meer geschikt voor lichtere yogavormen zoals yin yoga, slow vinyasa of meditatie. Juist omdat de yogabroek heel zacht is en comfortabel zit, is het ideaal om hier dit soort yoga in te doen. Urban Goddess is heel bewust bezig met de duurzame productie van de broeken en dat is fijn om te weten als je de broek koopt.

Criterium Score
Eyecandy: HOT 3 Sterren
Zweetproof: NO 2,5 Sterren
Draagcomfort 4 Sterren
Ecovriendelijk 5 Sterren
Kwaliteit 3 Sterren
Prijs/kwaliteit 4 Sterren
EINDSCORE 3,6 Sterren