Strech - De perfecte yogabroek

Een zwoele blog over de yoga broek!

Yogabroeken shoot-out: Review Manduka en Urban Goddes yogabroek

Ik kreeg ze binnen. Jaaa niets is zo zalig als een pakketje verse yogabroeken! Ik haalde de eerste uit de verpakking: de Urban Goddess Shaktified Yoga Legging: Deze had een zacht paarse kleur en voelde heerlijk zacht aan. Snel trok ik de yogalegging aan. Hmmmm dacht ik, deze zit zo lekker hierin zou ik wel kunnen slapen. Ook kreeg ik twee broeken van Manduka binnen: De Manduka Flux Legging en de Manduka Elemental Yoga Capri. "Manduka", de yogamat kende ik al maar de yoga kleding brand van Maduka had ik in Nederland nog niet eerder gezien. De yogakleding en yogamode van Manduka en Urban Goddess ga ik voor jullie reviewen. 

Menu overzicht Yogabroeken review

Pagina 1: Introductie
Pagina 2: Manduka Flux Legging
Pagina 3: Manduka Elemental Capri
Pagina 4: Urban Goddess Shaktified Yoga Legging
Pagina 5: Eindoordeel

Bij het testen heb ik op de volgende zaken gelet:

 1. Eyecandy or not?
  Wat bedoel ik hiermee? Heel plat gezegd, heeft mijn vriend aangegeven hoe smakelijk ik eruit zie in de broek of niet…
 2. Zweetproof
  Ik heb getest hoe snel er zweetplekken op de yogabroek te zien zijn; hoe snel ze weer verdwijnen en of er kringen op de stof achterblijven.
 3. Draagcomfort
  Snijdt het materiaal in je buik of taille? Kun je er lekker en vrij in bewegen? Voel je je lekker of niet in de broek. Dit soort zaken worden hier besproken.
 4. Eco vriendelijk
  Vooral yogi's vinden het vaak belangrijk wat voor filosofie achter het bedrijf zit van wie ze yogabroeken kopen. Ze vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de yogakleding op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt gecreëerd. Hierbij wordt niet alleen naar het materiaal gekeken en de chemicaliën die worden gebruikt, maar ook naar de werkomstandigheden in de kleding- en textielfabrieken.
 5. Voor wat voor soort yoga is de yogabroek geschikt?
  In mijn eerdere blogs gaf ik al aan dat er meer dan 50 soorten stijlen yoga zijn. Sommige stijlen zijn superintensief of worden beoefend in een warme ruimte waardoor je veel zweet (Hot/ Power/ Bikram yoga). Bij andere stijlen lig je voor langere tijd op de grond en wil je liever een wat warmere broek aanhebben (Yin yoga/ restorative yoga). Ook zijn er yogavormen waarbij je echt niet wilt dat je broek van je billen glijdt omdat je veel contact hebt met andere yogi’s of de docent (acroyoga/ Ashtanga yoga). Op basis van de kenmerken van de verschillende yogastijlen, geef ik aan voor welke yogavormen ik de yogabroeken van Manduka en Urban Goddes geschikt vind. Natuurlijk heb ik geen ervaring met alle 50 yogastijlen dus als je toevoegingen hebt, laat het mij dan weten.
 6. Kwaliteit
  Ken je dat gevoel? Dat je in de Head-to-Knee Forward Bend (Janu Shirsasana A) zit en je opeens een gat in (of vlak onder) de kruis van je broek ziet zit zitten? Ja, uit sommige broeken kun je na vijf yogasessies al uitscheuren en dat is Sh*t! Daarom kijk ik naast yogamode ook naar de afwerking van de naden op de belangrijkste plekken op de yogabroeken.
 7. Prijs/(kwaliteit)
  Uiteraard wordt dit ook besproken omdat de prijs een niet onbelangrijk element en vaak beslissende factor is om de broeken wel of niet te kopen.

>>> Volgende Pagina: Manduka Flux Legging